Fôrvert


Har du kanskje ikke råd til en rasekatt? Ønsker du å ha kattunger men ikke ha ansvaret med papirarbeidet og matchen med gode gener? Nyskjerrig på det å bli oppdretter selv i fremtiden?

Ved å være fôrvert får du en rasetypisk katt, som oppdretter har brukt tid på å få genetisk bra. Samt tar utdypende tester på slik at du da kan være sikker på at katten du overtar etter at fôrvert perioden er veldig bra.

Vi ønsker å komme i kontakt med deg som kan tenke seg å være fôrvert for sibirkatt.

Ved bruk av fôrvert kan jeg avle videre på flere linjer uten at det blir for tett med katter i hjemmet, viktig å ha god harmoni i flokk dynamikken samt at det minsker sjansene for sykdom med færre katter.

Det å bli en fôrvert betyr at du får en sibirkatt, mot at vi kan bruke katten i avl i en på forhånd avtalt periode. Du dekker alle daglige utgifter til mat, kattesand, forsikring via agria, leker og veterinær. Alt annet som har med avl å gjøre dekkes av oppdretter, dette inkl også økt behov for kattesand, mat og veterinærkostnader når kattungene kommer.

Har du en hunnkatt, skal kullet vokse opp hos deg og du må kunne ta i mot potensielle kattungekjøpere - her er det ikke vanlig med mer enn 1 besøk per kattunge og det oppleves som en hyggelig opplevelse. Kattunger fôrkatten får hos fôrvert blir registrert som NO*North Saga sine katter og inntekt tilfaller oppdretter.

  • En fertil katt kan ikke gå fritt ute, den må altså være inne evt luftes i bånd eller være ute i luftegård. 
  • Katten kan heller ikke gå ut om den går på p-piller/hormonchip. 
  • Når avtalen er innfridd skal katten kastreres og den overføres til deg kostnadfritt, da bestemmer du selv om den skal kunne gå fritt ute eller ikke.

Om du tror dette kan være noe for deg, så send meg en mail og fortell litt om deg selv. Du bør ikke bo mer enn 1-2 timer unna oss pga det praktiske men har du erfaring fra fødsel tidligere kan avstanden justeres, samt at hvis familien har allergikere må disse teste seg på forhånd. Da vi ønsker gode og stabile hjem til våre katter. 

Ønsker du å være fôrvert for en hannkatt kan også avstanden justeres, men det forutsetter god dialog. Jeg har idag en fertil gutt i Tromsø som fungerer fint. 

Det er et pluss om du ønsker å gå på utstilling, men ikke en nødvendighet - men da kan det hende at jeg vil ta han eller hun med et par ganger selv.