Interessert i å kjøpe en sibirkatt?

Hvilken oppdretter skal du velge?

Ved anskaffelse av en katt er det endel forberedelser man må gjøre. Innkjøp av utstyr og planlegge hentingen. Men det er også viktig å tenke et stykke fremover, da dette vil være et familiemedlem som knytter seg tett til familien og lever mange år.

Dessverre er det mange useriøse aktører i denne bransjen, og du bør være forsiktig med å kjøpe rasekatt fra aktører som ikke er profesjonelle oppdrettere. Bruk tiden og gjør undersøkelser om oppdretteren, Sibirkattens venner har oppdrettere på siden sin samt at du kan ta kontakt med NRR for å høre om oppdretter har noen anmerkninger. 

En god oppdretter vil la deg besøke kattungen, sende deg jevnlige oppdateringer med bilder og komme med tips på både innkjøp av utstyr og tips til den første tiden i nytt hjem.

Jeg bruker hjemmesiden, instagram, snapchat (kun for kattungekjøpere) og facebook for å gi oppdateringer i oppdrettet

Du skal alltid få stamtavle med når du henter katten, den skal ikke sendes i etterkant - det er stamtavlen som er beviset ditt på at katten er renraset.

Jeg leverer ikke mine katter før de er 13/14 uker, da jeg kastrerer kattene før overtagelse. 

Hva følger med kattungen?

  • 2 vaksiner, og er da fullvaksinert for et år 
  • Stamtavle fra NRR
  • Microchip fra DyreID
  • Stor kattungepakke med leker, mat, teppe med lukt fra oppdretter/mor/søsken 
  • Helseattest som ikke er eldre enn 21 dager ved overtagelse

Hva må du tenke på før anskaffelse av katt?

Ved anskaffelse av en katt er det endel forberedelser man må gjøre. Innkjøp av utstyr og planlegge hentingen. Men det er også viktig å tenke et stykke fremover, da dette vil være et familiemedlem som knytter seg tett til familien og lever mange år.

  • Hvem skal passe katten ved ferier og katten ikke kan være med?
  • Hvilken forsikring skal dere ha på katten, eller foretrekker dere oppsparte midler?
  • Skal dere ha innekatt eller utekatt, og tenkt over hvilken risikoer en utekatt vil innebære.

Venteliste

Jeg tar en grundig vurdering av hver henvendelse og deres ønsker i et nytt familiemedlem. Ønsker dere å stå på venteliste hos meg så send en epost med informasjon om dere og hva dere ønsker i en katt, samt preferanser som kjønn og begrunnelse er ønskelig.

Jeg vil se hvilken kattunge som vil passe den enkelte familie og er det flere jeg anser som passende vil familien kunne velge. Rett katt til rett familie vil gi en god match for fremtiden!

Depositum på 6000 innbetales etter dette og tilbakebetales ikke hvis kjøper skulle ombestemme seg før overtagelse. Skulle noe skje med kattungen slik at den ikke kan leveres vil beløpet selvfølgelig tilbakebetales i sin helhet. 

Hele kjøpesummen på 15 000 skal være innbetalt innen 3 uker før overtagelse da katten registreres direkte på kjøper på Dyre-ID og på stamtavlen. Hvis jeg og veterinær kommer frem til at en kattunge ikke er klar for kastrering tidlig, vil jeg heller ta et depositum på 1000 av kjøpssummen som blir tilbakebetalt når kvittering og bekreftelse fra veterinær blir fremvist.

Kjøpesummen vil være høyere for individer til avl men selges kun til registrerte oppdrett uten avl med Neva.