OM OPPDRETTET

Vi har et lite oppdrett i Oslo, der kattene lever med oss som familiemedlemmer - samt noen fôrverter. 

Vi ønsker å fremme Sibirkatten uten Neva.

Vårt mål med oppdrettet er å avle fram:

  • Rasetypiske sibirer med god størrelse og god pelskvalitet
  • Katter med god helse og gemytt
  • Sosiale, familievennlige og trygge katter

Vi synes det er viktig å ha et godt samarbeid med andre oppdrettere i inn og utland, og vil jevnlig føre inn nytt blod i oppdrettet for å holde innavlsgraden nede. 

Jeg liker å delta på utstillinger og er svak for sølvkatter. Derfor er våre individer hovedsaklig sølv, blåsølv og fremover satser vi på å få smoke også inn i flokken. Samtidig venter vi på Clean Genealogy individer, slik at jeg avler to forskjellige linjer parallelt.  

Vi tester våre katter regelmessig for HCM og pkd, og jevnlige undersøkelser tas for å sikre friske individer. Susanne Pettersen

Jeg er 35 år og lidenskapelig selverklært Crazy Catlady.  

Jeg falt for rasen da jeg kjøpte min første Sibir i 2017 og startet mitt eget oppdrett i 2018 som jeg valgte å kalle NO*North Saga. Navnene til kattene som blir født i oppdrettet er derfor basert på Nordiske myter og historier. 

Jeg er medlem i Sibirkattens Venner og Adelkatten.

Jeg snapper også jevnlig for @BreedersOfCats hvor jeg svarer på spørsmål, tar opp ting vi oppdrettere må tenke på for å gjøre en god match, hvordan vi velger individer, sosialiseringen vi gjør gjennom og ellers viser hverdagen vår.